MySQL Podrška Telefonom

M

MySQL je firma koja već godinama dobija titulu firme sa najboljom podrškom u industriji … kako to funkcioniše, brdo nekih inženjera koji vrlo dobro poznaju rad MySQL-a, odlično poznaju sors kod MySQL-a, i imaju ogromno iskustvo u radu sa istim prate neki tiketing sistem (zasnovan na MySQL EVENTUM-u) i preuzimaju „tikete“ i rešavaju ih…. sve u svemu, prilično zgodna organizacija (dosta komplikovanije od ovoga napisanog ali više nego dovoljno za ovaj post) … sve funkcioniše savršeno dok se ne desi da klijent traži podršku telefonom.

Šta se onda desi .. niko normalan ne voli da priča telefonom, dok pričaš telefonom ne možeš da baciš pogled na KB, da uradiš neki test na sistemu, da pitaš nekoga nešto … klijenti u 99% slučajeva pričaju nerazumljiv engleski, diktiranje greške, upita, app sorsa je prilično beskorisno telefonom … dakle, niko normalan ne voli telefon – što znači, kada se pojavi telefonski zahtev – svi nestanu, zapale, sakriju se, gledaju da izbegnu taj poziv po svaku cenu … tako da .. ako ste tražili podršku telefonom, ili će vam zapasti neki početnik koji nije stigao da se izvuče na vreme ili neki vrlo nervozan inženjer pošto nije stigao da se izvuče na vreme …. izgubićete mnogo više vremena nego da ste sve to završili u 3 maila (ovo je problem, ovo je greška – copy/paste, mi tražimo dodatni info, prosledite, mi odgovorimo i to je generalno to … rešenje … ) ako ima potrebe za nekim vokalnim razmenama informacija (ako naš inženjer zaključi da če brže doći do nekih informacija ako vas zovne telefonom, on će vam to sam reći)

zaključak, MySQL kao i svaka druga firma koja nudi kvalitetnu podršku ne želi da ih zovete telefonom, koristiti mail, brže je…

O autoru

Bogdan Kecman

Dodaj komentar

Ključne Reči

Kategorije

Blog